11 tips för ett mer organiserat skrivbord

Rengör skrivbordet med jämna mellanrum.

Att ha ett organiserat och rent skrivbord är mer välkomnande och chanserna för ett mer effektivt arbete ökar. Mycket av nedanstående är självklart men följs sällan.

Här följer 11 tips för ett mer organiserat skrivbord:

1. Gör dig av med pennor du inte behöver.

2. Gör plats för saker du har i fickan.

Nycklar, telefon, plånbok, handdator m.m. är bra att samla på ett ställe, exempelvis en skrivbordslåda. Sätt de tekniska prylarna på laddning direkt.

3. Fördela dina saker efter användningsfrekvens.

Det du använder varje dag placeras närmre dig själv än det du inte använder lika ofta. Tänk mer praktiskt än vad som ser bra ut.

4. Elektroniskt passiva saker ska inte finnas på skrivbordet.

Modem, brandvägg, extra batteri etc. hör inte hemma på skrivbordet. Även om du har mycket plats så stör det visuellt.

5. Organisera med lätthet.

Du ska utan någon speciell ansträngning kunna organisera papper, sätta in i pärmar och arkivera material utan att behöva resa dig från stolen. Desto fler hinder du har, desto svårare blir det att hålla dig organiserad.

6. Skanna in dokument i datorn.

Kan vara ett alternativ för att ha bättre struktur för viktiga papper och annat. Dessutom är det perfekt för resor då du har datorn med dig. Problemet kan vara att veta vad du ska skanna in och vad som passar bäst för vanlig arkivering. Testa dig fram.

7. Rengör skrivbordet med jämna mellanrum.

Rengöringsmedel ska vara nära dig och lätt att nå.

8. Anteckningsblock.

Ha ett speciellt anteckningsblock för telefonnummer, namn, adresser, ordernummer, biljettnummer och liknande som du skriver upp under dagens lopp. Att ha allt på samma ställa är mer produktivt och lätthittat vid senare tillfälle.

9. Organisera dina kablar.

Det är lätt hänt att du har kablar över halva skrivbordet för dina tekniska prylar. Att flytta en del från skrivbordet kan hjälpa en del. Organisera resten genom att sätta upp kablar under skrivbordet eller ut med väggen exempelvis.

10. Ljus.

Tänk på att ha ordentligt med ljus över ditt skrivbord.

11. Organisera hela tiden.

Det är lättare att hålla sig själv, och skrivbordet, organiserat om det sköts regelbundet. Om det blir för oorganiserat så ta ett steg i taget. Allt behöver inte ordnas direkt.

Källa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *