50 vanor tillhörande mycket framgångsrika personer

 

Följande är en sammanfattning av en mängd självhjälpsböcker; detta är 50 vanor tillhörande mycket framgångsrika personer:

1. De letar efter och hittar möjligheter där andra ser ingenting.

2. De finner lärdom där andra bara ser problem.

3. De är lösningsfokuserade.

4. De skapar medvetet och metodiskt sin egen framgång, medan andra hoppas på att framgången hittar dem.

5. De är rädda som alla andra, men de kontrolleras inte eller begränsas av rädsla.

6. De ställer de rätta frågorna – som leder till produktivitet, kreativitet, positivism och känslomässiga tillstånd.

7. De klagar sällan (slöseri med energi). Klagande gör bara att man blir negativ och ineffektiv.

8. De klandrar inte andra (vad är poängen?). De tar fullt ansvar för sina handlingar och konsekvenser.

9. Även om de inte nödvändigtvis är mer begåvade än andra, hittar de alltid ett sätt att maximera sin potential. De får ut mer av sig själva. De använder vad de har på ett mer effektivt sätt.

10. De är upptagna, produktiva och proaktiva. Medan de flesta ligger på soffan, planerande eller överanalyserande, är de ute och får jobbet gjort.

11. De ansluter sig till likasinnade. De förstår vikten av att vara en del av ett team. De skapar win-win relationer.

12. De är ambitiösa, de vill nå framgång – och varför skulle de inte nå dit? De väljer medvetet att leva sina bästa liv snarare än att spendera det på auto-pilot.

13. De känner sig säkra i vad de vill (och inte vill) med sitt liv. De visualiserar och planerar sin bästa verklighet medan andra är åskådare av livet.

14. De skapar nytt snarare än imiterar.

15. De skjuter inte upp saker och tillbringar inte sitt liv väntandes på “den rätt tidpunkten”.

16. De är lär sig på livstid. De arbetar ständigt på att utbilda sig, antingen formellt (akademiskt), informellt (titta, lyssna, läsa) eller erfarenhetsmässigt (gör, försöker) … eller alla tre.

17. De är människorna som ser glaset halvfullt – samtidigt som de är praktiska och jordnära. De har en förmåga att se det goda.

18. De gör alltid vad de behöver göra, oavsett hur de mår just då.

19. De tar kalkylerade risker – ekonomiska, emotionella, professionella, psykologiska.

20. De tar hand om problem och utmaningar snabbt och effektivt, de sticker inte huvudet i sanden. De möter sina utmaningar och använder dem för att förbättra sig själva.

21. De tror inte på, eller väntar på, ödet, slumpen eller tur för att fastställa eller forma sin framtid. De tror på, och förbinder sig att aktivt och medvetet skapa sitt egna bästa liv.

22. När många människor är reaktiva, är de proaktiva. De vidtar åtgärder innan de måste.

23. De är mer effektiva än de flesta på att hantera sina känslor. De känner som vi alla gör, men de är inte slavar under sina känslor.

24. De är goda kommunikatörer och arbetar medvetet på att bli bättre.

25. De har en plan för deras liv och de arbetar metodiskt på att vända denna plan till verklighet. Deras liv är inte en klumpig serie av oplanerade händelser och resultat.

26. Deras önskan att vara exceptionell innebär att de oftast gör saker som de flesta avstår. De väljer att bli exceptionella. Vi ställs alla inför livsföränderliga beslut nästan dagligen. Framgångsrika människor fattar beslut som skiljer sig från de flesta andra.

27. Medan många människor är njutningsknarkare och undviker smärta och obehag till varje pris, så förstår framgångsrika människor värdet och fördelarna med att arbeta igenom tuffa tider.

28. De har identifierat sina kärnvärden (vad som är viktigt för dem) och de gör sitt bästa för att leva ett liv som är reflekterade av dessa värden.

29. De har balans. Även om de kan vara ekonomiskt framgångsrika, vet de att pengar och framgång inte är utbytbara. De förstår att människor som enbart är framgångsrika på det ekonomiska planet, inte är framgångsrika alls. Tyvärr lever vi i ett samhälle där pengar likställs med framgång. Liksom många andra saker, är pengar ett verktyg. Det är verkligen inget dåligt, men i slutändan, är det bara en resurs. Tyvärr dyrkar alltför många människor den.

30. De förstår vikten av disciplin och självkontroll. De är starka. De tar gärna vägen som ingen annan tagit.

31. De är säkra. De ser inte sitt värde baserat på vad de äger, vart de bor eller hur de ser ut.

32. De är generösa och vänliga. De finner nöje i att hjälpa andra.

33. De är ödmjuka, erkänner gärna misstag och ber om ursäkt. De är säkra på sin förmåga, men inte arroganta. De lär sig gärna av andra. De får gärna andra att se bra ut istället för att söka sin egna personliga ära.

34. De är anpassningsbara och omfamnar förändring, medan majoriteten är varelser som trivs i komfort och vana. De är bekväma med det nya och det okända.

35. De håller sig i form fysiskt. De förstår vikten av ett hälsosamt liv. De handlar inte om utseende, de är mer intresserade av funktion och hälsa.

36. De har en stor motor. De arbetar hårt och är inte lata.

37. De är motståndskraftiga. När de flesta skulle kasta in handduken, värmer de bara upp.

38. De är öppna för, och mer benägna att agera på, feedback.

39. De umgås inte med giftiga människor.

40. De investerar inte tid eller känslomässig energi på saker som de inte har någon kontroll över.

41. De simmar gärna mot strömmen. De är inte alla andra till lags och de behöver inte konstant godkännande.

42. De är mer bekväma med det egna företaget än de flesta.

43. De ställer högre krav på sig själva (ett val vi alla kan göra), som i sin tur ger större engagemang, mer fart, en bättre arbetsmoral och naturligtvis bättre resultat.

44. De rationaliserar inte misslyckande. Medan många talar om ålder, ont i ryggen, deras brist på tid, deras dåliga gener, deras “otur”, deras elaka chef och deras brist på möjligheter (alla goda skäl att misslyckas), så hittar de ett sätt att lyckas trots alla sina utmaningar.

45. De har en avstängningsknapp. De vet hur man slappnar av, njuter av vad de har i sina liv och har kul.

46. Deras karriär är inte deras identitet, det är deras jobb. Det är inte vem de är, det är vad de gör.

47. De är mer intresserade av effektivitet än de är i lätthet. Medan majoriteten letar efter det snabbaste, enklaste sättet (genvägen), ser de till tillvägagångssätt som kommer att ge bäst resultat på lång sikt.

48. De avslutar vad de startar. Medan många tillbringar sina liv där de startar saker som de aldrig slutför, så får framgångsrika människor jobbet gjort – även när spänningen och nyheten har upphört. Även när det inte är roligt.

49. De är flerdimensionella, fantastiska, underbara komplexa varelser (som vi alla är). De inser att det inte bara är fysiska och psykologiska varelser, utan även emotionella. De arbetar medvetet på att vara frisk och produktiv på alla nivåer.

50. De lever som de lär. De talar inte om teori, de lever ut det i verkligheten.

Källa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *