6 bra frågor för att avgöra om arbetet passar dig eller inte

 

En intervju kan kännas enkelriktad till stor del, för att arbetsgivaren ska kunna avgöra om du passar in i den utlysta rollen och organisationen eller inte. Glöm inte att undersöka saken från ditt perspektiv också. Följande 6 frågor kan hjälpa dig med just det:

1. Hur mäts prestation i mitt arbete?

Hur vet du om du har gjort ett gott arbete eller inte? En klar objektiv definition på detta från arbetsgivaren ger dig som arbetstagare förståelse för vad som förväntas av dig och om du kommer att kunna leverera. Försök att undvika personliga bedömningar.

2. Hur är utvecklingsmöjligheterna?

Är det lätt att förstå vad som belönas och hur du ska nå dit du vill? Har du din egen utvecklingsplan som genomgås varje år för att nå dit du vill? Belönas lojalitet, ambition, ålder eller kunskap?

3. Vad är minst glamoröst i denna roll?

Du får en personlig åsikt men på samma sätt som att arbetsgivaren gärna vill förstå vad dina svagheter är vill du förstå vad där eventuellt är för nackdelar eller mindre roliga aspekter i din framtida roll.

4. Vad är roligast/mest tillfredsställande i denna roll?

Du får en personlig åsikt här med men det skapar fortfarande en förståelse för om du tror att du passar i denna roll eller inte.

5. Hur är organisationskulturen i ditt team eller generellt i organisationen?

Så att du kan bilda dig en egen uppfattning om du tror att du passar in. Vad värdesätts? Är det flexibilitet? Självständighet? Möjligheten att arbeta hemifrån? Vilka arbetsförhållande föredrar du att arbeta under?

6. Hur skulle du beskriva dig själv som chef?

Försök förstå hur vardagen kommer att se ut under din chef. Matchar personligheten din? Får du fria händer i ditt arbete? Kunskapsmässig utveckling?

Källa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *