Arbeta smartare, inte hårdare

Smartare

Att utvecklas i arbetslivet såväl som i livet generellt kräver beslutsfattande färdigheter. En del av beslutsprocessen är att bestämma hur man får saker gjorda med minimal ansträngning. Här ska vi visa på hur man just arbetar smartare, inte hårdare.

Få mer gjort på kortare tid är det snabbaste sättet att komma framåt oavsett vad dina mål är. Istället för att arbeta fler timmar kan du förbättra din produktivitet genom att minimera dödtid i din vardag eller genom att delegera arbetsuppgifter till andra människor. Här är några steg för att komma igång:

Steg 1: Sätt mål

Om du är osäker på vad du försöker uppnå kommer du också ha problem med att åstadkomma det så snabbt som möjligt! Lägg ner den tid som krävs för att tänka på vad dina mål är, samt varför du har valt dem som dina mål. Du måste kunna påminna dig om varför du gör det du gör när tiderna blir tuffa, så se till att du har gedigna anledningar och skriv ner dem. Tankar som stannar i huvudet har en tendens att blekna, så skriva ner dina mål och se dem framför dig så att du tänker på dem ofta. Din lista hindrar också dig från att bli distraherad med arbete som inte är i linje med dina mål. En stor del av att arbeta smartare är att eliminera det arbete som du inte riktigt finner nödvändigt.

Steg 2: Bestäm ett tillvägagångssätt

När du väl har dina mål, måste du också arbeta för att uppnå dem. Se till att du har tidsestimeringar och deadlines till dina mål så att du kan mäta dina framsteg i efterhand. Att veta om du är före eller efter tidsplanen och att kunna justera den är det bästa sättet att se till att dina mål fortsatt kan uppnås så att du i slutändan når dina mål.

Steg 3: Delegera

För att arbeta smart måste du skära ner på arbete som inte driver dig mot dina mål. Vid en viss punkt får du slut på saker att skära ner på och det är då du behöver börja delegera. Produktiviteten kommer att påverkas allvarligt om du blir överbelastad, så se till att delegera innan det går så långt. Hitta enkla uppgifter som måste göras och tilldela dem till någon annan. Du kan ha en anställd som gör jobbet åt dig, en vän eller familjemedlem, eller så kan du kontraktera ut arbetet till andra. Genom att delegera ut enkla men tidskrävande arbetsuppgifter, lämnar du dig själv det utrymme du behöver för att ta itu med svårare uppgifter som verkligen betyder något.

Källa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *