“Elaka” män tjänar mer enligt ny studie

 

man

Snälla män tjänar mindre.

En ny studie har visat att motsträviga män har en 18% högre lön än de mer lättsamma, snälla, männen.

Resultaten är en del av en ny forskning från University of Notre Dame’s akademiker Dr Beth Livingston och Timothy Jude tillsammans med University of Western Ontario akademiker Charlice Hurst.

Med titeln “Do Nice Guys – and Gals – Really Finish Last?” tittar forskarna på uppgifter som samlats in under de senaste två decennierna, som kartlagt runt 10.000 arbetare med olika yrkesbakgrund.

Utöver detta genomförde forskarna en separat studie där 460 ekonomistudenter ombads välja ut kandidater från en grupp, för en påhittad konsultposition.

Resultaten visade entydigt att de kandidater som upplevdes vara mycket imöteskommande valdes mindre ofta av studenterna än de kandidater som var mer otrevliga.

I studien konstaterades också att de människor som var med imöteskommande också var mindre villiga att hävda sig under utdragna avtalsförhandlingar.

“Problemet är att många chefer inte inser att de belönar motsträvighet. Det du värderar som företag kanske inte återspeglas i det ersättningssystem som används, speciellt om du lämnar ersättningsbesluten till enskilda chefer. ” säger Dr Livingston.

Intressant nog visade studien också att kvinnor som anses svårare eller mer utmanande på arbetsplatsen bara tjänade cirka fem procent mer än sina lättsamma motsvarigheter.

Studien har publicerats i “Journal of Personality and Social Psychology”.

Källa: CNN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *