Försäkringar

 

När du har arbetat hårt för att bygga en solid finansiell grund för dig och din familj vill du också vara säker på att du är försäkrad. Olyckor och katastrofer kan hända och händer och om du inte är tillräckligt försäkrad kan det slå hårt ekonomiskt. Nedan finner du några rekommendationer.Livförsäkring

Detta är viktigt om du är gift och/eller har barn. Om du går bort vill du säkra att din familj inte får ekonomiska problem som en följd av din bortgång och det är därför livförsäkringen är viktig. Din försäkring bör täcka en viss period av inkomstbortfall för boendekostnader, begravningskostnader osv. Innan du tecknar livförsäkring kan det vara klokt att kolla vad/vilka försäkringar du har genom din arbetsgivare så att du inte är dubbelförsäkrad. Kolla också om du kan teckna livförsäkring billigare genom ditt fack.

Jämför livförsäkringar med Insplanet.

 

Hemförsäkring

En hemförsäkring ger normalt skydd för hemmet och dina ägodelar och finns i olika varianter beroende på hur ni bor; villaförsäkring, bostadsrättsförsäkring, hyresrättsförsäkring eller fritidshusförsäkring. En hemförsäkring kan även ha tillägg i form av överfallsskydd, rättsskydd, reseskydd, ekonomisk hjälp vid skadestånd osv. Dina ägodelar i bostaden kan vara värda en betydande summa pengar och behöver då försäkras till motsvarande belopp. I händelse av ett inbrott, brand eller katastrof bör du ha en försäkring som täcker de flesta av dina ersättningskostnader.

Hemförsäkringar kan du jämföra hos Insplanet.

 

Bilförsäkring

En annan typ av försäkring som ofta är nödvändig är bilförsäkring. Bilen måste trafikförsäkras men det är även vanligt att försäkra mot stöld, skador, brand osv. En bil är dyr och om den blir skadad vill du kunna reparera eller byta ut delar.

Bilförsäkringar kan du jämföra hos Insplanet.Inkomstförsäkring

Blir du arbetslös kan det vara vettigt att ha kompletterat din a-kassa med en inkomstförsäkring. Detta gäller särskilt om du vet med dig att du har höga utgifter som är beroende av nuvarande lönenivå och som därmed hotas vid arbetslöshet.

Unionen – En inkomstförsäkring utöver det vanliga och Accept försäkringar erbjuder inkomstförsäkring. Du kan också jämföra inkomstförsäkringar hos Insplanet.

 

Reseförsäkring

Reseförsäkringar kompletterar vanligen hemförsäkringen genom att försäkra andra delar i den faktiska upplevelsen. Exempel på detta kan vara sjukdom under resa, flygbolagskonkurs, stukning av handled som påverkar golfen, oväntade händelser osv.

Reseförsäkring finner du hos ERV (tidigare Europeiska).