Ingen befordran?

Har du ännu inte blivit befordrad kan det bero på följande orsaker. Se då till att bryta mönstret.

Stege

Ge och få tillbaka.

1. Skvaller och gnällande. Att förolämpa, skvallra och gnälla får dig inte att framstå i bättre dager så lösningen är enkel, sluta.

2. Du behöver klara direktioner. Om du ständigt behöver hjälp av chefer eller kollegor för att komma vidare i ditt projekt finns det anledning att tro att du inte kan hitta lösningar själv eller klarar av nya utmaningar som kommer med en befordran.

3. Hur tar du emot feedback? Om du inte kan ta kritik utan att personligt hamna i försvarsposition finns risken att du uppfattas som omogen och inte kan hantera den position som en befordran innebär.

4. Du visar inte att arbetet är viktigt för dig. Ansträng dig lite extra och titta inte på klockan varje halvtimme för när du kan gå hem. Genomför det arbete du skulle ha nått idag, även om det kanske innebär att du lämnar kontoret en halvtimme senare än planerat.

5. Du yttrar dig inte. Det är svårt att läsa tankar så vill du ha en tjänst så visa det, kom med argument för varför du är utmärkt för tjänsten.

6. Du har inte kunskaperna. Undersök vad som krävs för din önskvärda position; behöver du utbilda dig vidare? Mer arbetserfarenhet? Jobba målinriktat för att minska dina frågetecken kunskapsmässigt.

7. Du kommer aldrig med några goda förslag. Hur kan du hjälpa företaget bli mer lönsamt, effektivt osv. Uttryck dina idéer konstruktivt på möten och via e-mail.

8. Du är för duktig på ditt arbete. Om du inte går att ersätta kan du inte heller få en ny position. Visa att du lär upp andra medarbetare så att du kan göra annat. Hjälp chefen med att lösa sina problem så löser chefen dina.

 

Källa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *