Succé på arbetsmarknaden innan 30

 

Varun Mehta, som haft ett antal nyckelpositioner på Boston Scientific och Johnson & Johnson, har uttalat sig i frågan om vad som leder till succé på arbetsmarknaden innan du nått den unga åldern av 30 år. Varun ger i intervjun med Inc.com följande tips:

1. Var innovativ.

Istället för att vänta på att andra ska upptäcka dig ska du ligga steget före och testa olika nya lösningar själv för hur saker kan lösas bättre. Och stanna inte vid tanken utan genomför dem. Erfarenheten behövs inte för att vara innovativ, att du tänker annorlunda är det avgörande. Hitta ett område du tror du kan förbättra och försök genomföra det.

2. Samarbeta.

Ett av de bästa tipsen till hur du lyckas i din karriär är att tänka utifrån hur du kan hjälpa andra att lyckas. Det handlar inte om dig utan det team du tillhör och hur teamet lyckas med vad det företar sig. Vem som får bekräftelse på vilken uppgift är irrelevant, att ni lyckas med uppgiften i teamet är det som betyder något. Om du får andra att framstå i gott ljus kommer det återspeglas på dig många gånger om.

3. Googla det.

Om du inte vet svaret på det som efterfågas från kollegor eller chefer så återkom med att du ska kolla på det. Med dagens tekniska möjligheter är det ofta inte svårare än att just googla saken för att kunna läsa på och återkomma med ett svar.

4. Visa hängivenhet på ditt sätt.

När du får en uppgift som ska genomföras av din chef så tänk igenom uppgiften ordentligt först innan du hoppar in i uppgiften och försöker få den löst. Kan uppgiften eventuellt lösas på ett bättre eller smartare sätt? Överleverera i din lösning. Kan lösningen eventuellt täcka in ytterligare problem?

5. Utöka dina kunskaper, jaga inte titlar.

Det är vanligt att titeln blir ditt fokus istället för vad det faktiskt är för kunskaper som krävs för att vidareutveckla dig själv och det företaget du arbetar för. Fastna inte i den fällan utan fokusera på att lära dig regelbundet så kommer resten av sig själv.

Och sist men inte minst, glöm inte att ha kul på vägen!

Källa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *